Waarten » Specials » Gsm
...en wat wil je nu weten?

Mobiele telefonie

Bijna iedereen loopt tegenwoordig met een mobiele telefoon op zak. Maar wat kan je er allemaal mee? In deze special zullen een aantal dingen besproken worden, zoals het unlocken van uw mobiele telefoon.

Wat wordt er behandeld?

In deze special zullen de volgende dingen worden behandeld:
  • Het gratis verwijderen van de simlock op Sony Ericsson toestellen
  • Het gratis verwijderen van de simlock op Nokia toestellen
  • Thema's voor uw Sony Ericsson telefoon
  • Het installeren van de nieuwe Android market
  • Hoe u uw in het water gevallen telefoon kunt redden
  • Hoe u uw Android telefoon kunt rooten
  • Op welke manier u zelf widgets kunt maken voor een Samsung telefoon

Unlocken legaal?

De grote vraag is natuurlijk of het verwijderen van de simlock (unlocken) van uw mobiele telefoon legaal is of niet. Het kan sowieso via uw provider gratis, na één jaar. Als u voor die periode uw toestel wilt unlocken, en u doet dat via uw provider, dan kan deze kosten in rekening brengen.

Het tussentijds verwijderen van de simlock is dus niet verboden, ook niet als het niet door uw provider gebeurd. Wat wel illegaal is, is het veranderen van de software in der telefoon. Dit komt door het auteursrecht. Voor het verwijderen van de simlock via deze handleiding zijn geen aanpassingen nodig in de software. U zult dus volledig legaal bezig zijn.

Red je in het water gevallen telefoon

Is je telefoon (of mp3speler) gelijk verloren als je hem per ongeluk in het water hebt laten vallen? Nog niet. Probeer hem eerst te redden met de volgende methode.
Uw Nokia telefoon gratis unlocken

Uw Nokia telefoon gratis unlocken

U heeft een mobiele telefoon van Nokia. Graag zou u hierop een andere provider willen gebruiken, maar er zit een simlock op. Andere telefoon? Nee, verwijder de simlock, gratis.
Root je Android telefoon

Root je Android telefoon

Heb je een HTC Aria, Desire, Droid Eris, Incredible, Supersonic of Wildfire, en wil je de nieuwste android versie draaien? Of wil je simpelweg een andere ROM erop draaien met meer mogelijkheden? Root…
Uw Sony Ericsson telefoon gratis unlocken

Uw Sony Ericsson telefoon gratis unlocken

U heeft een mobiele telefoon van Sony Ericsson. Graag zou u hierop een andere provider willen gebruiken, maar er zit een simlock op. Andere telefoon? Nee, verwijder de simlock. Gratis en met de standa…

Thema's voor uw Sony Ericsson telefoon

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Het mobieltje begint steeds meer een vaste plek in het leven in te nemen. Deze telefoons worden dus steeds persoonlijker. Verander daarom het th…
Gepubliceerd door Waarten op 01-04-2008, laatst gewijzigd op 12-10-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!